230 000 EURO
150 000 EURO
CHALET SPA SPECTACULOS
DE VANZARE
DIRECT PROPRIETAR.
-
PISCINA INTERIOARA & SAUNA
-
288 MP UTILI SI 120 MP TERASE
-
MOBILATA SI UTILATA COMPLET
-
800 MP DE CURTE PROIECTATA PEISAGISTIC
-
CEL MAI PUR AER DIN ROMANIA IN
STATIUNEA SLANIC PRAHOVA
100 DE KM DE BUCURESTI, 38 DE KM DE PLOIESTI - FARA AGLOMERATIE
POATE FI LOCUITA PERMANENT, TEMPORAR SAU INTRODUSA IN CIRCUITUL TURISTIC PENTRU MINIM 200 EURO / NOAPTE
Visati la o vila unica in Romania, la 100 km Bucuresti, care ar impresiona chiar si un elvetian pretentios?
Ati gasit-o.
Gisele Nadalin, primul din cei 2 proprietari ai vilei, s-a indragostit de acest han - „Cârciuma din Bătrâni”, un han traditional romanesc aflat in Muzeul Astra din Sibiu. Hanul din poza a fost construit in 1850 in localitatea Batrani din Prahova si a fost mutat in muzeul Astra in 1988, datorita arhitecturii spectaculoase.
Demersul ambitios al doamnei Nadalin a fost de a-l reproduce de la zero, si a ales localitatea Slanic pentru calitatea extraordinara a aerului curatat de sare. Arhitectul francez Philippe Kolmayer a proiectat in Franta acest Chalet care imbina istoria cu modernitatea intr-un mod spectaculos.
De notat ca prima analiza a calitatilor curative a combinatiei apa-aer din statiunea Slanic a fost realizata de francezul Antoine Bernard in 1877, iar regele Carol I a decis sa construiasca pana la Slanic printre primele linii de tren din Romania. Inaugurata in 1883, functionala si astazi, i-a transportat la Slanic pe Kaiserul Wilhelm al II lea si pe alti sefi de state care au vizitat Regatului Romaniei.
Insa destul despre istorie. Sa vedem in ce consta efectiv.
DETALII DESPRE CHALET
1 Living
4 dormitoare
3 bai
140 mp Piscina si SPA
800 mp gradina
Ca pozitionare in orasul Slanic, este situat la 5 minute pe jos de lacurile terapeutice Baia Baciului, Baia Roşie si Baia Verde si la 3 minute de mers pe jos de centru, unde se afla un Profi de marime mare, deschis non-stop.
Vila are patru niveluri, primele 2 din beton si ultimele 2 din lemn si este amplasata pe un teren de 1000 mp. Constructia a fost finalizata in anul 2008 si a fost renovata in 2020.
-
GRADINA de 800 mp este amenajata peisagistic (brazi, mesteacan, salcami, plante perene, arbori decorativi, pietris decorativ) si are 2 locuri de parcare care pot fi amenajate ca spatiu de joaca pentru copii, vis-a-vis fiind deja un spatiu in care pot fi parcate 30 de masini. Portile sunt automate.
-
SUBSOL: 100 mp - spatiu tehnic şi de depozitare (inaltime 1,5 metri);
-
PARTER: 140 mp - piscină încălzită cu apa sarata (renovata si automatizata in 2020), baie, saună/hammam, aparate fitness, bar, camera tehnica. La care se adauga o terasa exterioara de 30 mp, care poate fi inchisa.
-
ETAJ 1: 89 mp, livingroom, bucatarie, semineu design dar si functional Focus France, termopane din stejar masiv, dormitor matrimonial cu baie proprie si dressing. La care se adauga o terasa acoperita de 80 mp, cu lemn renovat in 2020.
-
ETAJ 2: 65 mp 3 dormitoare, 1 birou, 1 dressing, baie. Deasupra se afla podul, la care exista acces dar care este neamenajat.
Este pusa in vanzare complet mobilata si utilata.
Casa este racordata la apa, canalizare, electricitate si internet/televiziune.
Dotata cu centrale termice pe gaz Frisquet si Romstal alimentate de un rezervor GPL Butan Gaz. In 2021 ar trebui sa inceapa lucrarile de racordare a orasului la reteaua nationala de gaz, studiul de fezabilitate fiind finalizat in 2020.
Piscina a fost renovata complet in 2020, cu echipamente automatizate de ultima generatie, prin firma 3G Sport, condusa de catre vicepresedintele Asociatiei Patronale pentru Piscine si Wellness.
Certificat de performanţă energetică A.
NIVEL 1 - SPA 140 MP SI TERASA 30 MP
NIVEL 2 - LIVING, DORMITOR, BUCATARIE, TERASA 80 MP
NIVEL 3 - DORMITOARE
GRADINA
Filmul de mai sus este prezentarea realizata de primul proprietar, iar acesta este anuntul online de vanzare a casei facut de primul proprietar. Aceasta prezentare este cea in care casa este decorata.
https://www.directproprietar.ro/Vanzari-imobiliare-Case-Vile--Vile-in-Slnic--Slanic-Prahova--CENTRU
AVANTAJE
PISCINA INTERIOARA SI ZONA DE SPA
Rar intalnita in Romania, nu exista o mai mare bucurie pentru copii decat piscina interioara privata, disponibila tot timpul anului. Piscina are 8 metri lungime, 4 metri latime si o adancime intre 1.6 si 1 metru adancime (zona pentru copii fara colac). Este suficient de spatioasa pentru ca adultii sa practice inotul, cea mai sanatoasa forma de efort fizic, care nu pune nicio presiune asupra articulatiilor. Cu atat mai mult cu cat pisicina este proiectata pentru apa sarata, continand 200 kg de sare. Dupa cateva ture de piscina, ramane sa intrati in sauna umeda/uscata, apoi sa iesiti pe terasa exterioara pentru a inspira aerul de Slanic. Sigur, puteti merge in directia faimoaselor petreceri la piscina, spatiul liber din jurul piscinei fiind de 100 mp. Ca la Therme, doar ca e privat. Sky's the limit.
DISTANTA MICA DE BUCURESTI, FARA LEGATURA CU AGLOMERATIA DE PE VALEA PRAHOVEI
Folosind noua autostrada Bucuresti-Ploiesti, se pot face 70 de minute de la Piata Victoriei pana in fata casei.
In majoritatea cazurilor, distanta este parcursa intr-o ora si jumatate (puteti verifica pe distanta.ro). Sigur, daca locuiti in Ploiesti va puteti muta definitiv, fiind vorba despre o naveta de 45 de minute (conform distanta.ro).
SLANICUL ESTE SANATATE CURATA
Slanicul este o statiune balneoclimaterica, avand stranduri sarate, din iunie pana in septembrie. Efectele terapeutice acestor bai sunt atestate clinic de peste o suta de ani. În anul 1877 A. Bernard realizează cea dintâi analiză a apei sărate a lacurilor din localitate. Prima consemnare referitoare la eficacitatea terapeutică a lacurilor datează din 1885, când un ofițer bolnav de reumatism venit la Slănic în cârje, pleacă vindecat după o serie de băi.
In Salina Unirea, mina de sare cea mai mare din Europa cu aerul cel mai pur de pe planeta, va vindecati de astm. Detalii aici.
ESTE IDEALA CA INVESTITIE.
Cu un minim efort de redecorare interioara, proprietatea poate genera venituri de minim 200 de euro pe noapte, daca este introdusa in circuitul turistic pe Booking sau alte site-uri asemanatoare. Vile cu piscine interioare in care sa aveti intimitate completa nu se gasesc, in acest moment, pe piata turistica din Romania. Desigur, daca aveti disponibilitatea, o puteti aduce la destinatia initiala a cladirii care a inspirat-o - restaurant / han Carciuma din Batrani. Slanicul este vizitat de zeci de mii de turisti anual, iar un restaurant amenajat intr-o cladire cu acest aspect nu ar avea concurenta in statiune. Insa ar trebui sa fie unul exclusivist, altfel piscina interioara ar fi irosita.
FIIND IN CENTRUL STATIUNII, EXISTA MULTE OPORTUNITATI IN DEZVOLTARE.
Desi este in centru, in fata este soseaua principala, in spate se afla o padure de aprox. 1000 mp. iar in dreapta se afla un spatiu verde de 500 mp. Practic, exista un singur vecin, la 200 de metri in stanga proprietatii, unde in 2021 se va finaliza o pensiune cu 8 camere. Fiind orientata pentru a avea soare 10 ore pe zi, vila este asezata cu spatele spre noua cladire. Oportunitatea insa este majora - va puteti invita prietenii si familia extinsa la evenimente in zona de piscina, SPA si terase, insa va veti pastra intimitatea, deoarece se pot caza in pensiunea vecina.
FORTA DE MUNCA IEFTINA INTR-O STATIUNE CU MUNCA SEZONIERA.
Pana la racordarea la reteaua de gaz, Slanicul nu ofera multe oportunitati de munca pentru locuitori, pentru toata perioada anului. Desi exista electricitate, canalizare si alimentare cu apa si asfalt in tot orasul, nivelul localitatilor precum Sinaia nu este atins, desi poate deveni cea mai vizitata statiune balneoclimaterica din Romania. Pana atunci, puteti angaja personal de curatenie la 150 euro pe luna, un gradinar la 500 de euro pe an sau puteti cumpara produse agro-alimentare ecologice ieftine, direct de la vecini.
DEZAVANTAJE
Nu e o casa simpla. Noul proprietar va trebui sa invete cum functioneaza o piscina interioara. In 2020 a fost renovata complet instalatia piscinei. A fost schimbat linerul si s-au montat sisteme de ultima generatie. Clorurarea si reglarea PH-ului se face automat, totodata fiind montat si un schimbator de caldura din titan. Chiar daca sunt automate, tot trebuie inteles, in mare, cum functioneaza.
Reteaua de gaz este in curs de realizare. In orasul Slanic (singurul oras din Prahova fara racordare la gaz) abia in 2021 se va incepe racordarea la reteaua de gaz si lucrarile pot dura pana la 12 de luni. Mai devreme de ianuarie 2022 nu sunt sanse ca proprietatea sa fie racordata la gaz. In prezent, incalzirea se face cu o butelie Butan Gaz care trebuie incarcata, in medie, de 2 ori pe an, cu un cost de 1500 euro per incarcare. Desigur, folosirea semineului cu lemne reduce din consumul de gaz.
Nu este decorata interior asa cum merita. Daca decideti sa o scoateti in circuitul turistic, trebuie sa stiti ca majoritatea obiectelor decorative au fost mutate inainte de realizarea pozelor (tablouri, obiecte de arta etc). Casa are nevoie de un upgrade estetic pentru a arata ca in filmul de mai sus.
Nu este este o casa in creierii muntilor. Daca sunteti in cautarea unei case izolate, acest ChaletSpa nu este solutia. La 30 de metri de poarta trece trenul de 6 ori pe zi, gara fiind la 500 de metri distanta. E un tren pitoresc, care intra in gara cu 15 km la ora. Unii vor prefera, la acelasi pret, un apartament la etajul 6 la Piata Muncii sau o casa linistita, cu 2 camere, in Sinaia. De gustibus...
Aspectul spectaculos are si dezavantaje. Turistii obisnuiesc sa faca poze cladirii cand trec pe langa ea, iar daca lasati portile deschise riscati sa va treziti cu ei in curte, oamenii crezand ca e un obiectiv turistic. Oricat de flatant ar fi, fenomenul reduce din intimitatea de pe terasele superioare. Pe terasele de la parter nu aveti insa nicio problema, fiind complet ascunse de privirile oricarui vecin sau trecator, inclusiv de o liziera de pomi plantati acum 12 ani in acest scop.